Home » Ventilatiesysteem C

Ventilatiesysteem C

Bij Alpha Ventilatie kunt u reiniging of vervanging van uw oude ventilatiebox regelen. Wij zijn al jaren gespecialiseerd in het reinigen en vervangen van ventilatiesystemen. Onze monteurs werken door heel Vlaanderen.

Bekijk hieronder uw mogelijkheden.

Mogelijkheden bekijken
Ventilatiesysteem C

Voorbeeld van oude ventilatiesystemen

Mogelijkheden bij Alpha Ventilatie

Systeem C onderhoud

Voor een gezond binnenklimaat is het belangrijk om uw ventilatiesysteem en kanalen te laten reinigen. Laat uw systeem volledig professioneel reinigen door onze specialisten.

Reiniging € 245,-

Bekijk opties

Vervangen & reinigen

Is uw ventilatiesysteem flink verouderd en zijn de luchtkanalen zeer vervuild of nog nooit eerder gereinigd? Bekijk dan onze speciale aanbieding voor vervangen en reinigen.

Vervangen + Reiniging € 559,-

Vervangen & reinigen

Is uw ventilatiesysteem flink verouderd en zijn de luchtkanalen zeer vervuild of nog nooit eerder gereinigd? Bekijk dan onze speciale aanbieding voor vervangen en reinigen.

Vervangen + Reiniging € 559,-

Bekijk opties

Veelgestelde vragen

Alpha Ventilatie monteur
Kan ik systeem C uitzetten?

Kan ik systeem C uitzetten?

Het is niet de bedoeling dat uw ventilatiesysteem wordt uitgezet. Systeem C moet 24/7, het hele jaar door draaien om er voor te zorgen dat het binnenklimaat te allen tijde optimaal is. Zet de ventilatiebox daarom nooit uit. Het gemiddelde verbruik van een ventilatiesysteem is relatief gezien laag.

Hoe zit het met onderhoud?

Onderhoud van systeem C

Systeem C heeft regelmatige reiniging nodig. Het wordt aangeraden om iedere 2 jaar klein onderhoud uit te voeren. Hierbij worden de roosters en de box schoongemaakt en afgesteld. Iedere 4 à 5 jaar wordt groot onderhoud aanbevolen waarbij het gehele systeem en luchtkanalen worden schoongemaakt.

Hoelang gaat systeem C mee?

Hoelang gaat systeem C mee?

De gemiddelde levensduur van een ventilatiebox is 15 jaar. Bij goed onderhoud kan een box nog langer meegaan, echter is dit nooit met zekerheid te zeggen.

Hoe zit het met vervangen?

Vervangen van systeem C

Systeem C is op den duur aan vervanging toe. Er zijn verschillende overwegingen mogelijk om te bepalen of het verstandig is de mechanische ventilatiebox te vervangen. Veelvoorkomende redenen om de ventilatiebox te vervangen zijn:

  • De ventilatiebox is kapot en doet niks meer.
  • De ventilatiebox maakt veel herrie en reparatiekosten zijn hoog.
  • De ventilatiebox is ouder dan 15 jaar en het is daarom financieel interessant om de box te vervangen. Dit kan een tot wel €80,- euro per jaar schelen.

Alpha Ventilatie in cijfers

2300+ 

Klantbeoordelingen

9,3/10

Gemiddelde score

2002

18 jaar ervaring

40.000+

Klanten

Voordelen bij goed onderhoud

Verleng levensduur ventilatiebox
Minder gezondheidsproblemen
Lager CO gehalte in uw woning


Wist u dat?
In ruim 1 miljoen huizen in België is een verouderd ventilatiesysteem geïnstalleerd dat 90% meer stroom verbruikt dan nodig is.

Door over te stappen naar een nieuwe energiezuinige ventilatiebox, bespaart u tot wel € 80,- per jaar!

Onderhoud of reinigen?
Maak een online afspraak. Binnen 5 minuten geregeld!

online afspraak bel mij terug

Onze klanten zijn blij met ons

Wij worden beoordeeld met een 9.3
Bovendien beveelt 98% ons aanZeer positief. Deskundige vervanging van de ventilatie box. Daarna erg goede uitleg over het gebruik en de werking. Alles zeer netjes en schoon opgeleverd. Erg plezierig contact met de medewerker van Alpha ventilatie.

Reitsma

Duurde even voordat we een afspraak hadden maar verder goede communicatie hierover. Monteur heel netjes en alles super snel gefixt. Echt een soort van coolblue ervaring qua klantvriendelijk.

Jonathan Zigter

Nieuw systeem geïnstalleerd en schoonmaak ventilatie kanalen. Keurig afgewerkt. Goed geïnformeerd over werking. Prettige communicatie.Zowel in communicatie als in uitvoering werk vijf sterren !

H. de Raat