Veelgestelde vragen

Kies hieronder uit één van onze onderwerpen voor antwoorden op al uw vragen. Staat uw vraag hier niet tussen of wilt u liever één van onze medewerkers spreken? Neem dan gerust contact met ons op.

Onderwerp

Tarieven

Rekenen jullie verplaatsingskosten?

Wij hanteren geen verplaatsingskosten.

Zijn de tarieven inclusief btw?

Alle prijzen zijn inclusief btw.

Komen er nog kosten bij?

Al onze tarieven zijn altijd inclusief btw, verplaatsingskosten, kleinmateriaal en alle overige kosten die erbij komen kijken. Kortom, alle tarieven zijn all-in!

Hoe kan ik bij jullie betalen?

Onze monteurs hebben altijd een Bancontact apparaat bij zich waardoor u direct veilig kunt afrekenen. U ontvangt een bon en vervolgens een factuur per mail. Het is bij ons niet mogelijk om achteraf te betalen.

Algemene vragen

Wat zijn jullie openingstijden?

Wij zijn van maandag t/m vrijdag geopend van 09:00 – 17:30 uur.

Wat zijn de wachttijden?

Wij zijn zeer flexibel en hanteren korte tot geen wachttijden. Wij doen ons uiterste best om u binnen 2 tot 4 weken van dienst te kunnen zijn. Vraag gerust naar de mogelijkheden.

Kan ik mijn afspraak annuleren?

Het is mogelijk om uw afspraak te annuleren. Wij raden u aan om dit minimaal 48 uur van te voren te doen. Wanneer u uw afspraak niet op tijd annuleert en/of onze monteur komt voor een dichte deur te staan, zijn wij genoodzaakt u €65,- in rekening te brengen.

Werken jullie met eigen monteurs?

Wij werken uitsluitend met eigen monteurs. Onze ervaren service monteurs zijn gecertificeerd en hebben alle kennis in huis.

Kan ik ook online een afspraak maken?

Bij Alpha Ventilatie bieden wij de mogelijkheid om een online afspraakverzoek te maken. Dit houdt in dat u een voorkeursdag en -tijdstip kunt aangeven. Vervolgens controleren wij of dit past in onze reguliere planning.

Wat kan ik van Alpha Ventilatie verwachten?

Onze monteurs zijn allemaal opgeleid en gaan netjes te werk. Wanneer u vragen heeft kunt u altijd terecht bij onze vriendelijke servicemonteurs.

Systeem C

Hoevaak moet ik reinigen?

Wij raden u aan om in ieder geval eenmaal in de 2 jaar uw ventilatiesysteem te voorzien van een ‘kleine beurt’ en eenmaal in de 4 jaar van een ‘grote onderhoudsbeurt’.

Moet ik mijn luchtkanalen ook reinigen?

In de loop der jaren raken de luchtkanalen in uw woning vervuild. Wanneer u bijvoorbeeld meerdere bewoners en/of huisdieren in huis heeft raken uw kanalen sneller vervuild. Wij raden u aan om uw kanalen in ieder geval eenmaal in de 4 jaar professioneel te laten reinigen.

Hoelang duurt een onderhoudsbeurt?

Bij een reguliere onderhoudsbeurt kunt u het beste rekening houden met 1 – 1,5 uur aan werk voor de monteur. De duur is afhankelijk van de laatste onderhoudsbeurt. Wanneer uw systeem nog nooit eerder gereinigd is, duurt het meestal langer. Bij een kleine onderhoudsbeurt kunt u rekening houden met 1 uur.

Wanneer moet ik vervangen?

Wij raden u aan om uw ventilatiesysteem in ieder geval eenmaal in de 15 jaar te laten vervangen om er zeker van te zijn dat deze nog goed functioneert. Bij tijdig onderhoud gaat een ventilatiesysteem technisch soms nog langer mee.

Hoelang duurt het vervangen?

Het vervangen van een mechanische ventilatie duurt ongeveer 1 uur. Laat u de mechanische ventilatie vervangen in combinatie met reiniging? Dan duurt dit tussen de 1,5 en 2 uur.

Wat moet ik laten vervangen?

In de meeste gevallen is het wenselijk de ventilatiebox in zijn geheel te vervangen. U heeft uiteraard ook de keuze om bijvoorbeeld alleen de ventilatiemotor te laten vervangen.

In sommige gevallen scheelt dit in de kosten, maar dat is lang niet altijd het geval. U kunt er daarnaast ook aan denken de ventielen in uw woning te laten vernieuwen wanneer deze oud en verkleurd zijn.

Mijn ventilatiebox maakt lawaai, moet ik nu vervangen?

Dit betekent niet altijd dat uw ventilatiebox aan vervanging toe is. Er kunnen meerdere oorzaken zijn waarom uw ventilatiebox lawaai maakt.

Hiervoor kunt u het beste een afspraak laten inplannen waarbij één van onze specialisten u adviseert. U kunt ons direct bereiken op: 088-1238700.

Wat is het verschil tussen een perilex en een euro stekker?

U kunt een perilex stekker heel makkelijk herkennen. Wanneer u de stekker uit het stopcontact haalt ziet u dat deze er anders uitziet dan een normale stekker. Een perilex stekker is bedoeld voor een driestanden schakelaar. U kunt dit gerust zelf controleren.

Systeem D

Hoe vaak moet ik mijn balansventilatie laten reinigen?

Wij raden u aan om uw balansventilatie (systeem D) in ieder geval één keer in de 2 jaar een kleine onderhoudsbeurt te geven en eenmaal in de 4 à 5 jaar een grote onderhoudsbeurt te geven.

Hoe vaak moet ik mijn filters vervangen?

Wij raden u aan om uw filters in ieder geval om de 6 maanden te vervangen om er zeker van te zijn dat uw systeem naar behoren werkt.

Hoelang duurt een onderhoudsbeurt?

Bij een reguliere onderhoudsbeurt kunt u het beste rekening houden met 2 – 2,5 uur aan werk voor de monteur. De duur is afhankelijk van de laatste onderhoudsbeurt. Wanneer uw systeem nog nooit eerder gereinigd is, duurt het langer. Bij een kleine onderhoudsbeurt kunt u rekening houden met 1 – 1,5 uur.

Moet ik mijn luchtkanalen ook laten reinigen?

In de loop der jaren raken de luchtkanalen in uw woning vervuild. Wanneer u bijvoorbeeld meerdere bewoners en/of huisdieren in huis heeft raken uw kanalen sneller vervuild. Wij raden u aan om uw kanalen in ieder geval eenmaal in de 4 jaar professioneel te laten reinigen.